Thursday, November 6, 2014

Sunday, October 5, 2014

Reis Londonisse


Kui palju läks reis maksma:

Kui oleksin toitumist veel piiranud, oleks veelgi odavamalt läinud..
Aga üllatavalt toreda ja ka odava ööbimiskoha sain. Ilm oli ta nagu oli, Eestiga sarnane ainult ehk niiskust oli rohkem.
Sõin ma siin, päeval burger ja õhtul pasta. Väga suur jäätise isu oli, aga raha oli vaja minimaalselt ära kasutada
Muuseumis mulle meeldis ja oli ka tasuta ning seepärast käisin seal kaks korda. Ülejäänud aja lihtsalt jalutasin ringi, käisin poodides vaatamas tooteid jne.
Kokkuvõttes puhkus oli nigel, oleksin võinud rohkem raha koguda ja hiljem näiteks Hispaaniasse mereäärde puhkama lennata.
Öömajast street view.

View Larger Map


Wednesday, October 1, 2014

Austrias kohvikutesse-baaridesse sisse piiludes võib üllatuseks märgata, et neis tehakse hoolega suitsu. Samas peaks ka Austrias kehtima EL-i piirangud. Kuidas see võimalik on?

1.juuli 2010. aastast restorani omanikud, kel on restoran alla 50m²  pidi valima, kas nende asutus on koht, kus saab suitsetada või on suitsuvaba asutus. Kui valida suitsuvaba, siis arvatavasti suitsetajad ei hakka seda kohvikut-baari külastama, sest ta ei külasta seda lühikeseks ajaks. Ainult siis võib teha eraldi suitsetajatele ja mittesuitsetajatele ruume, kui asutuse pind on suurem kui 50m².
Kui omanik rikub seda seadust, siis teda karistatakse summaga kuni 10 000eur.

Vastuse otsisin vene keeles курение в Aвстрии ehk suitsetamine Austria..



Kus on tehtud järgnev foto ning mida on sellel kujutatud (viide autorile on foto peal)?

Отображается файл "5930.jpg"
Graz Clock Tower, Austria
http://ingustravel.com/show.html?galAlbum=57

Google otsingusse kirjutasin  http://ingustravel.com clock.

Tunni teises osas tutvuge leheküljega Google Inside Search, mis tutvustab erinevaid viise, kuidas Google-ist infot leida. Leidke palun kolm (3) teile huvipakkuvamat otsingu viisi ning kirjutage, miks valisite just need ning mida põnevat valitud viisil otsida saab.

1. Kirjuta päringu ette site:, kui soovite vastust saada teatud saidilt või saiditüübilt. Nt site:kolga.edu.ee, site:lapsemure.ee.
Mõnikord kui saidil on imelik otsing või otsingutulemused puudvuad, üle kontrollimiseks kasutan google otsingut.
2. Pane otsitavate sõnad/lause jutumärkidesse, kui tahad, et Google otsiks sõnu täpselt selles järjekorras. Nt "koeral on kirbud" annab tõenäoliselt rohkem soovivaid tulemusi, kui lihtsalt koeral on kirbud.
3. Ei jõudnud kahjuks.

Thursday, September 4, 2014

Hei

Minu nimi on Kristina Mumm ja pärit olen Tartust. Õpin Kolga Kooli 8.klassis. Väga meeldib jäätis.

Infotehnoloogia - IT ... see kõik tundub väga keerulisena kuid ühteaegu ka huvitavana. Onu on mulle igasuguseid asju sellega seoses näidanud ja seletanud, on isegi soovitanud mu tulevikku sellega siduda, et rääkis lugusi, kuidas mõned said rikkaks sellega jne..., aga ma ei saa ennast tulevikus IT-alal ette kujutada kuigi kuulates onu jutte mõnikord tuleb ka soov.